Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susţinut o declaraţie de presă, miercuri, la Palatul Victoria, în care a dorit să-i liniştească pe cei speriaţi de manipulările din spaţiul public privind tăierea pensiilor şi salariilor.

“Nu tăiem pensii. Nu tăiem salarii.” stătea scris în faţa ministrului Muncii, care a vrut să sublinieze foarte clar acest aspect.

“Aş vrea să opresc manipularea din spaţiul public, reafirmând încă o dată, foarte ferm: Nu vom tăia pensiile! Nu vom tăia salariile! Cer tuturor celor care întreţin această manipulare să se oprească. Exista suficiente alte subiecte pe care le pot exploata politic dacă doresc, nu viaţa pensionarilor, pensia oamenilor, respectiv salariile meritate ale oamenilor.

Aş vrea să oprim orice fel de manipulare legată de faptul că acest Guvern întârzie în mod intenţionat plata pensiilor sau că ar scădea salariile, ca să pregătească terenul pentru a nu le mai da deloc sau a le scădea nejustificat. Sunt în aceasta funcţie pentru a mă asigura că se respectă legea şi aşa am de gând să fac pe toată durata mandatului meu.”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.