Compania britanică ALD Automotive, specializată în leasingul şi operarea flotelor de maşini, a organizat un studiu pentru a testa deschiderea şoferilor la ideea de mobilitate electrică. Studiul a vizat 1.000 de conducători auto din Regatul Unit care se folosesc zilnic de maşină pentru a se deplasa la locul de muncă. La finalul interviurilor, iniţiativa ALD Automotive a scos la iveală faptul că şase din zece şoferi englezi nu ar renunţa la automobilul convenţional în favoarea unuia electric. Principalele probleme sugerate de cei 100 de şoferi sunt lipsa punctelor de încărcare şi autonomia modelelor electrice.

Studiul a scos totuşi la iveală că 32% dintre respondenţi se gândesc la posibilitatea de a alege un vehicul electric pentru mobilitatea zilnică, motivaţi de emisiile şi de costurile de întreţinere reduse. Concluziile studiului ALD Automotive au fost:
– 6% dintre cei intervievaţi ar trece la un vehicul electric.

– 32% se gândesc să încerce trecerea la un automobil electric. 
– 60% dintre cei care nu vor să treacă la un automobil electric se plâng de faptul că nu există modele potrivite cerinţelor actuale din piaţă. 
– 35% dintre şoferi nu ar trece la o maşină electrică pentru că nu sunt convinşi de reducerea emisiilor. 
– 28% dintre şoferi ar cumpăra un automobil electric pentru zgomotul redus.
Sursa: RADOR