Deși nu pare o sarcină dificilă, este important să știți cum să spălați lenjeria pentru a o păstra cât mai curată și parfumată și a nu uza țesătura.

Există o modalitate prin care puteți elimina petele chiar și de pe cele mai fine cearșafuri de mătase, făcându-le să arate ca noi, potrivit HouseDigest.

De ce funcționează atât de bine sarea

Nu trebuie să folosiți detergenți agresivi când îndepărtați anumite pete, deoarece lenjeria de mătase este delicată și se poate rupe foarte ușor.

Utilizarea sării pentru a îndepărta anumite pete de pe cearșafurile de mătase funcționează foarte bine datorită ingredientului principal care acționează ca un agent natural de îndepărtare a petelor.

Sarea Epsom nu conține substanțe chimice dure

Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să riști să strici cearșafurile. Deși nu ați crede, sarea vă poate salva atunci când vine vorba de îndepărtarea petelor de pe anumite articole delicate.

Schimbul de ioni cauzat de sarea Epsom înmoaie apa. Spălând cearșafurile cu sare Epsom, puteți contracara apa dură și, deoarece sarea este un abraziv, preveniți acumularea calcarului.

În plus, există multe beneficii în utilizarea sării Epsom: nu conține substanțe chimice dure și parfumuri, costă relativ puțin, în comparație cu balsamurile de țesături din magazin și este o opțiune mai ecologică și mai durabilă.

Cum se folosește sarea Epsom pentru spălarea lenjeriei

Există două metode diferite pe care le puteți utiliza când vine vorba de utilizarea sărurilor Epsom, ca balsam de rufe. În primul rând, dacă aveți o mașină de spălat cu încărcare superioară, puteți umple mașina adăugând apoi o lingură generoasă de sare Epsom.

La mașinile de spălat cu încărcare frontală, puteți încerca acest lucru în cadă. Lăsați lenjeria să se înmoaie în soluția salină timp de câteva ore: cu cât mai mult, cu atât mai bine. După ce s-a absorbit sarea, adăugați cearșafurile în mașina de spălat.

Asigurați-vă că apa este suficient de caldă pentru ca sarea să se poată dizolva

Puteți pune sarea Epsom în dispozitivul pentru detregent, așa cum ați face cu un detergent pudră sau cu bicarbonat de sodiu. Adăugați aproximativ 1/4 cană de sare la încărcătura de spălat și asigurați-vă că apa este suficient de caldă pentru ca sarea să se poată dizolva în timpul procesului, altfel poate provoca acumularea de minerale în mașină.

Dacă vă lipsește mirosul de balsam pe care îl folosiți de obicei, puteți adăuga sare Epsom într-un borcan, cu câteva picături din uleiurile esențiale preferate. Parfumul natural se va topi cu sărurile și va lăsa o aromă plăcută rufelor.

Sarea ne scapă și de petele de grăsime?

Dacă nu știați, puteți să curățați petele de sânge și de pe haine. Înmuiați bine pata în apă rece cu sare. După ce articolul vestimentar a stat așa timp de câteva minute, băgați-l în mașina de spălat.

Mai mult, sarea vă poate scăpa și de petele de grăsime de pe haine. Dacă ați vărsat sosul fripturii pe pantaloni, aplicați repede puțină sare și frecați. Pata va dispărea imediat!

Dacă ai scăpat un ou pe jos și te sperie ideea de a-l curăța, presară puțină sare peste el și așteaptă în jur de 15 minute. Oul se va strânge, iar podeaua se va curăța mult mai ușor.