Pentru Liviu Dragnea ziua de marți, 21 ianuarie, este una dintre cele mai importante din viața lui și asta pentru că un pronostic dat chiar de avocatul său indică șansele pe care fostul lider al PSD le-ar avea să iasă din închisoare.

Trebuie amintit că Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat o cale extraordinară de atac introdusă de fostul lider al PSD împotriva deciziei de condamnare. Judecătorii au decis însă să amâne decizia pentru 21 ianuarie 2020, motivul invocat fiind că magistraţii au nevoie de timp pentru a delibera.

De ce ar putea câștiga

Cu doar o zi înainte de ziua cea mare, avocatul Lucian Bolcaș, a susținut pentru DCNews că amânarea unei decizii în cazul lui Liviu Dragnea ar fi puțin probabilă.

„De principiu, nu. Dar este posibil, pentru că nu există nicio interdicție legală”, a spus Bolcaș

„În ceea ce privește eventuala soluție, după câte știu eu, calea de atac folosită de Liviu Dragnea este întemeiată pe deciziile Curții Constituționale și, în aceste condiții, este normal să aibă câștig de cauză”, a spus acesta.

Este ultima lui șansă

În cazul în care Dragnea nu ar avea câștig de cauză, potrivit avocatului, „nu se mai poate întâmpla absolut nimic, pentru că s-au epuizat și căile extraordinare de atac”.

„Este pronunțarea ultimei șanse!”, a concluzionat Lucian Bolcaș.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.