Sanoma Digital România, companie subsidiară a Sanoma Magazines International alături de Sanoma Hearst România, a semnat contractul pentru achiziţionarea MagazinulDeCase.ro, primul site din România care publică anunţuri imobiliare direct de la proprietari.

MagazinulDeCase.ro publiă anunţurile de vânzare a proprietăţilor imobiliare pe baza unei taxe fixe, fără niciun comision pentru tranzacţiile finalizate. În prezent, valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare operate prin intermediul MagazinulDeCase.ro ajunge la 689.763.885 euro.

Site-ul a intermediat peste 4.800 de tranzacţii imobiliare, dintre care cea mai cunoscută publicului este vânzarea vilei omului de afaceri Cristian Țânţăreanu pentru 3,5 milioane euro.

Deşi piaţa imobiliară este în declin, numărul de anunţuri publicate pe site continuă să crească, ajungând în prezent la peste 7.000 de proprietăţi active.

Adina Vasilescu, New Media Publisher Sanoma Hearst România, explică faptul că Sanoma are deja un nou plan de afaceri pentru MagazinulDeCase.ro prin care vor fi implementate noi facilităţi şi servicii online, atât pentru vânzătorii, cât şi pentru cumpărătorii de imobile. În prezent, zite-ul are, în medie, 2-3.000 de vizitatori unici pe zi.

Sanoma Hearst România editează titluri precum Cosmopolitan, FHM, Beau Monde, Story, National Geographic, National Geographic Traveler, Harper’s Bazaar şi Esquire.