Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis a preluat doar 3,4% din acţiunile Zentiva România (SCD), fosta Sicomed Bucureşti, în urma ofertei de preluare, pentru care a plătit 9,9 milioane lei.

Sanofi-Aventis a reuşit să cumpere 14,18 milioane de acţiuni, din cele 104,61 milioane de titluri pe care nu le deţinea, potrivit intermediarului ofertei, divizia de brokeraj a BRD-Groupe Societe Generale.

Acţionarul majoritar al Zentiva România a derulat, în perioada 12 august – 22 septembrie, o ofertă de preluare a producătorului de medicamente autohton, în valoare de 73,2 milioane lei, operaţiune care putea fi urmată de delistarea companiei de la Bursă.

Sanofi-Aventis avea în vedere achiziţionarea pachetul de titluri Zentiva România pe care nu le deţine, respectiv 25,09% din capitalul social. Grupul francez deţine aproape 75% din acţiunile producătorului de medicamente din România, prin intermediul grupului ceh Zentiva.

Sanofi-Aventis a oferit câte 0,7 lei pentru fiecare acţiune a companiei din Bucureşti. Deoarece participaţia Sanofi-Aventis nu a depăşit 95% din capitalul Zentiva România, acţionarul majoritar nu poate solicita delistarea companiei.

Zentiva România are un capital social de 41,6 milioane lei, divizat în 416,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. În jurul orei, 15:15, acţiunile Zentiva România se tranzacţionau la un preţ cu 0,72% mai mare faţă de referinţă, la 0,695 lei.

SURSA: Mediafax