Tragedie în hochei. Jucătoarea finlandeză Sanni Hakala a suferit un accident

Tragedie în hochei. O sportivă finlandeză remarcabilă, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice în competiția de hochei pe gheață, se confruntă acum cu o situație extrem de dificilă.

Sanni Hakala a suferit o accidentare gravă. Aceasta s-a petrecut în timpul unui meci, ce a avut loc pe data de 24 noiembrie. Accidentarea a dus la paralizia ei de la nivelul pieptului în jos. Această veste tragică a șocat comunitatea sportivă. Ea aduce cu sine provocări semnificative pentru viitorul tinerei și pentru implicarea în lumea sportului.

Tânăra în vârstă de 26 de ani este dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice. Ea a împărtășit vestea cutremurătoare prin intermediul contului său de Instagram. Ea a dezvăluit că, în urma accidentării survenite în timpul unui meci, funcția brațelor și a mâinilor îi este acum limitată. Această informație dură a trezit compasiune în rândul celor care o admiră și o susțin.

Sanni Hakala a suferit accidentarea în timpul unui meci din liga feminină suedeză, în momentul în care s-a ciocnit violent de bara porții. În urma acestei coliziuni, sportiva a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a se încerca diminuearea consecințelor grave ale accidentului.

„Această situaţie nu este în mod evident plăcută, dar nu mi-e teamă să o înfrunt”, a scris ea într-o postare, în care a oferit fanilor săi mai multe informații.

Sanni Hakala a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2018 și 2022 alături de echipa Finlandei, confirmându-și calitățile remarcabile în hocheiul pe gheață la nivel internațional.

Acesta nu este un incident unic în hochei. Fotbalistul american Adam Johnson, care evolua pentru echipa Nottingham din Anglia, și-a pierdut viața în urma unui impact fatal cu lama patinei unui adversar.

Sanni Hakala
SURSA FOTO: iltalehti.fi

Declarațiile jucătoarei, pe Instagram

Tânăra a transmis un mesaj extrem de emoționat.

„Este încă greu de înțeles ce s-a întâmplat, că accidentul în stâlpul porții a fost atât de grav, încât consecințele au devenit atât de mari”, a scris ea, joi, pe Instagram.

Ea regretă că a pierdut șansa de a juca hochei, care a făcut parte din viața sa dintotdeauna.

„Nu numai că sunt obligată să nu mai joc hochei, ceva care a fost o mare parte din viața mea timp de mulți ani, dar că s-ar putea să fiu obligată să stau într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții mele”, a mărturisit jucătoarea de origine finlandeză, potrivit aa.com.