UEFA va efectua noi investigaţii în cazul de presupus abuz rasist comis de suporterii naţionalei României asupra atacantului suedez Alexander Isak, la meciul desfăşurat vineri, în preliminariile EURO 2020, relatează AP.

Alexander Isak l-a informat pe arbitrul meciului de pe Arena Naţională din Bucureşti, italianul Daniele Orsato, că a fost ţinta unui abuz rasist, iar jocul a fost întrerupt pentru scurt timp, iar la staţia de amplificare a stadionului s-a dat citire unui avertisment.

UEFA a deschis o anchetă disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal, acuzată în acest caz şi de ”banner interzis” şi ”scandări interzise”, urmând să fie judecat în data de 12 decembrie.

România riscă sancţiuni severe, având în vedere că a fost deja sancţionată cu un meci de suspendare pe o perioadă de probaţiune de un an, pentru incidente anterioare. În cadrul sancţiunii amintite, meciul cu Norvegia din preliminariile EURO 2020, care trebuia să se joace cu porţile închise, s-a disputat cu 30.000 de copii în tribune, lucru permis de UEFA în aceste condiţii.

Următoarea sancţiune dictată de UEFA împotriva României ar putea afecta play-off-ul Ligii Naţiunilor din luna martie, care reprezintă ultima şansă a tricolorilor de calificare la EURO 2020.

În min. 81 al întâlnirii România – Suedia, arbitrul italian Daniele Orsato a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalaţia de amplificare s-a transmis un avertisment către suporterii români prin care au fost atenţionaţi că există riscul întreruperii definitive a partidei în cazul în care asemenea incidente se repetă.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.