Cel mai mare producător de televizoare va vinde doar televizoare conectate la internet din 2017, a declarat marţi directorul general Yoon Boo Keun la salonul Consumer Electronics Show de la Las Vegas. Toate televizoarele Samsung conectate la Internet vor utiliza sistemul de operare Tizen iar primele modele vor ajunge pe piaţă luna viitoare. De asemenea, grupul sud-coreean lucrează la o nouă serie de senzori şi chipuri pentru o gamă largă de dispozitive mobile conectate la Internet, inclusiv dispozitive portabile.

'Internetul lucrurilor are potenţialul de a transforma societatea şi economia noastră precum şi modul în care ne trăim viaţa. Sarcina noastră, ca industrie, este să îndeplinim această promisiune', a spus Yoon Boo Keun.

Samsung vrea să reinventeze într-un furnizor de electrocasnice conectate la Internet şi dispozitive portabile în ideea de a controla o cotă cât mai dintr-o piaţă estimată la ajungă la 1.700 miliarde de dolari până în 2020. Însă această transformare vine într-un moment în care familia Lee transferă conducerea companiei unei noi generaţii de lideri iar câştigurile companiei sunt afectate de scăderea vânzărilor de telefoane Galaxy.

Salonul International Consumer Electronics de la Las Vegas îşi va deschide oficial porţile marţi şi va dura până în data de 9 ianuarie. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: