Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co intenţionează să urgenteze lansarea următoarei generaţii de smartphone Galaxy S, cea de-a 7-a, pentru luna ianuarie 2016, în încercarea de a concura mai bine cu noile telefoane iPhone lansate de rivalul american Apple, informează un articol apărut marţi în cotidianul sud-coreean Electronic Times, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Samsung a finalizat designul pentru Galaxy S7 până la finele lunii septembrie şi în prezent încearcă să obţină componentele de care are nevoie pentru a putea demara producţia, susţine Electronic Times citând mai multe surse din industria componentelor pentru smartphone.

Un purtător de cuvânt de la Samsung a subliniat că firma nu face comentarii cu privire la zvonuri sau speculaţii.

În ultimii ani, Samsung şi-a făcut un obicei din a anunţa un nou smartphone Galaxy S cu ocazia salonului informatic Mobile World Congress, care în mod normal are loc la finele lunii februarie şi începutul lunii martie. Cu toate acestea, în 2015 cel mai mare producător mondial de smartphone a decis să urgenteze cu câteva săptămâni lansarea următoarei generaţii phabletei Galaxy Note, care a apărut pe piaţă în luna august, cu câteva săptămâni mai devreme decât precedentele versiuni, care au fost lansate cu ocazia salonului IFA de la Berlin din luna septembrie.

În pofida revizuirii liniei sale de produse, Samsung nu a reuşit să pună capăt tendinţei de diminuare a cotei sale pe piaţa smartphone. Firma de cercetare de piaţă TrendForce estimează că în 2015 livrările de smartphone marca Samsung vor scădea cu un procent comparativ cu 2014, aceasta urmând să fie prima scădere anuală înregistrată vreodată de Samsung. AGERPRES