Viitorul smartphone al Samsung va fi disponibil în două versiuni, una din plastic şi una din metal, ambele urmând a fi lansate în luna martie a acestui an, scrie guardian.co.uk. Compania speră ca noile smartphone-uri să aibă mai mult succes decât actuala generaţie, care a dezamăgit. Samsung a raportat o scădere a profitului cu 6%, pentru prima dată în ultimele şapte trimestre.

Samsung Galaxy S4 nu a depăşit vânzările predecesorului său Galaxy S3, având un traseu similar, 10 milioane de unităţi livrate în prima lună şi 40 de milioane la finele lunii octombrie. Apple, principalul concurent, a livrat până la finalul lunii septembrie a anului trecut 102 milioane de smartphone-uri.

Viitorul vârf de gamă Samsung va fi lansat în Londra, în luna martie, şi se va găsi în magazine din aprilie. Acesta ar urma să aibă un ecran de 5,25 inch, AMOLED cu rezoluţie 2.560×1400 pixeli, cameră foto de 16 megapixeli şi cel mai nou sistem de operare Android. Versiunea cu carcasă din aluminiu va costa 800 de euro, iar cea cu plastic 650 de euro.  

Samsung înregistrează mari probleme pe una dintre cele mai importante pieţe, cea chineză. Sud-coreenii sunt ameninţaţi de creşterea spectaculoasă a vânzărilor unor companii precum Xiaomi, Huawei sau Lenovo. În SUA, Samsung are o cotă de piaţă de 26% pe piaţa de smartphone-uri, iar Apple 41,2%, conform datelor comScore.