Samsung incearca sa atraga atentia asupra sa prin lansarea unui telefon mobil ecologic construit pe baza de…porumb! Astfel producatorul sud-coreean a relansat modelul E200 sub numele E200 Eco.

Acesta este primul terminal mobil care are intreaga carcasa cosntruita din bio-plastic, materialul avand la baza extracte din plante, in mare parte porumb. Bio-materialele sunt dezvoltate si testate de catre Cheil Industries, o companie care face parte din grupul Samsung. In acest fel compania sud-coreeana va reduce producerea de dioxid de carbon in procesul de constructie.

Modelul E200 Eco dispne de o camera foto de 1,3 megapixeli, servicii 3G si MP3 player. De asemenea, terminalul vine intr-o cutie de hartie reciclabila. Acesta va fi disponibil pe pietele din Europa de luna viiotare insa nu s-a dezvaluit inca o data de lansare pentru SUA.

Nu doar Samsung dezvolta terminale mobile bazate pe bio-materiale. Si Nokia a lansat in decembrie 2007 modelul 3110 Evolve. 3110 are carcasa construita din materiale reciclabile 50 %, iar incarcatorul ofera un curent care respecta 94% standardul Energy Star. Producatorul finlandez ar putea lansa in acest an inca 40 de modele construite din materiale biodegradabile.

Sursa: The New York Times