Samsung este cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie de tip NAND, cel mai des utilizate în smartphone-uri, însă SSD-urile sunt mai rapide, mai uşoare şi consumă mai puţină energie decât hard disk-urile utilizate de majoritatea computerelor personale.

Potrivit firmei de brokeraj Nomura, cererea globală de SSD-uri ar urma să crească cu 75% în acest an până la 78 de milioane de unităţi în timp ce livrările de chipuri de memorie NAND ar urma să crească cu 41%, mai puţin faţă de creştere de 44% înregistrată anul trecut şi cea de 58% înregistrată în 2011, pe fondul reducerii ritmului de creştere a vânzărilor de smartphone-uri.

SSD-urile sunt utilizate de laptopurile din segmentul high-end, de tipul MacBook Air, însă hard disk-urile rămân alegerea preferată a producătorilor de PC-uri din cauza diferenţei mari de preţ. De exemplu, SSD-ul cu o capacitate de un terabyte lansat joi de Samsung costă 650 de dolari în timp ce un hard disk cu o capacitate similară produs de Western Digital costă mai puţin de 100 de dolari. Cu toate acestea unii analişti se aşteaptă ca gradul de utilizare a hard disk-urilor în PC-uri să scadă sub 50% în 2015, pe măsură ce preţurile la SSD-uri vor scădea.

Potrivit firmei de cercetare iSuppli, Samsung a controlat anul trecut 20% din piaţa de SSD-uri şi 40% din piaţa globală de chipuri de memorie NAND.