EduPedia este prima platformă educaţională ce oferă pe televizor conţinut pentru toate grupele de vârste, de la preşcolari la liceeni şi studenţi. 

“Proiectul educaţional EduPedia a adus în casele utilizatorilor un conţinut de eLearning de calitate, reuşind să schimbe modul în care interacţionăm cu televizorul. Astfel, acesta nu mai reprezintă doar un instrument de divertisment important, ci şi un mijloc de a acumula noi cunoştinţe, într-un mod interactiv şi atrăgător. Prin noile manuale digitale pentru clasele a III-a, a IV-a şi a V-a, modulele Dacobots pentru grădiniţă şi elevi de gimnaziu, precum şi prin conţinutul disponibil prin platforma Smart Classroom, ne bucurăm să venim în sprijinul celor care transformă statul în faţa televizorului în timp de calitate”, a declarat Victor Armăşelu, director al Diviziei Consumer Electronics, Samsung Electronics România. 

EduPedia dispune dedin 2017 de şase noi manuale digitale realizate de către compania de eLearning Ascendia şi autorizate de către Ministerul Educaţiei.

Prin intermediul platformei pot fi accesate manualele EduTeca de Educaţie Civică pentru clasa a III-a, Limba română pentru clasa a IV-a, manualele de Istorie şi Geografie pentru clasa a IV-a şi manualele de Sociologie şi Tehnologie pentru elevii de clasa a V-a. 

Dezvoltarea platformei a fost realizată astfel încât conţinutul să poată fi parcurs intuitiv şi rapid, copiii fiind ajutaţi în permanenţă de un profesor virtual, ce îi ghidează pe tot parcursul temelor interactive.