Sam Altman revine ca director general al OpenAI

Sam Altman revine ca director general al OpenAI! Compania care a creat ChatGPT a decis ca acesta să se întoarcă. În urmă cu câteva zile acesta a fost demis. Astfel, a pus capăt speculațiilor privind viitorul startup-ului responsabil pentru boom-ul inteligenței artificiale.

Compania a fost, de asemenea, de acord să să reconstituie parțial și consiliul de administrație care l-a demis, notează Reuters.

Compania a anunțat că fostul co-director executiv al Salesforce, Bret Taylor, și fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers, se vor alătura directorului general și actualului director al Quora, Adam D’Angelo.

Într-o postare pe rețeaua de socializare X, fostul Twitter, Sam Altman a scris că abia așteaptă să se întoarcă la Open AI. Acesta a adăugat că tot ce a făcut în ultimele zile a fost pentru a-și păstra echipa și misiunea întreagă.

Concedierea lui Sam Altman a venit ca un șoc pentru lumea tehnologiei

În urma concedierii sale neașteptate, care a cutremurat comunitatea tehnologică, Altman a fost surprinzător de implicat în discuții cu conducerea OpenAI privind îmbunătățirea structurii de guvernare a companiei. În același timp, el a purtat discuții cu cercetători de vârf de la OpenAI și cu alții apropiați despre posibilitatea înființării unei noi companii de AI, conform sursei citate. Sursa, care a solicitat anonimatul din lipsă de autorizare de a vorbi în numele părților implicate, a subliniat că perspectivele de întoarcere a lui Altman, văzut de mulți ca figura emblematică a AI generative, sunt în plină desfășurare.

OpenAI și Altman nu au răspuns la cererile de comentarii.

Investitorii OpenAI, inclusiv cel mai mare susținător al său, Microsoft, au discutat despre gestionarea situației de criză, inclusiv posibilitatea de a-l readuce pe Altman în funcția de CEO. Aceștia se tem că un exod masiv de talente ar putea avea loc fără prezența lui, au declarat alte surse. Mai multe puteți citi aici.