Larry Ellison, cofondator şi CEO al companiei americane Oracle, va primi în anul fiscal  2010 un salariu de un dolar şi intră astfel în grupul select al directorilor cu salarii simbolice alături de Steve Jobs, CEO Apple, Larry Page şi Sergey Brin, fondatorii Google.

Larry Ellison ocupă locul 4 în topul celor mai bogaţi oameni din lume realizat de Forbes, cu o avere estimată la 22,5 miliarde de dolari. Anul trecut, acesta a primit un salariu de un milion de dolari de la Oracle, cel mai mare furnizor de softuri pentru baze de date. Pe lângă salariu, acesta a mai câştigat 124 de milioane de dolari la bursă.

Pentru anul fiscal 2010, Ellison a fost de acord ca salariul său să fie redus la un dolar. El va continua să primească însă pachetul compensator, care include salariul de bază, un bonus anual şi opţiuni privind cumpărarea de acţiuni. Valoarea pachetului compensator primit de Ellison, anul trecut, a fost de 84,6 milioane de dolari.

Primul director care a acceptat salariul de un dolar a fost Lee Iacocca, preşedintele Chrysler, în anul 1978, ca o măsura de reducere a costurilor companiei.

SURSA: CNET