Aproape jumătate din suma necesară realizării tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate a fost deja obţinută, a anunţat în aceaată după-amiază ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Acesta a declarat că ministerul pe care îl conduce a încheiat cu Banca Europeană de Investiţii  – BEI, un acord de împrumut pentru suma de 395 miloane euro care reprezintă aproximativ 45% din necesarul de finanţare pentru finalizarea lucrărilor la linia de metrou. Suma trebuie utilizată până la sfârşitul lui 2014, iar perioada de rambursare este de maximum 25 de ani.

UPDATE: Proiectul privind modernizarea metroului din Bucureşti – etapa a IV-a, cu  o valoare totală estimată la 883 milioane euro, are drept obiectiv eficientizarea activităţii de transport urban în Bucureşti, prin construirea magistralei 5 de metrou ( Drumul Taberei – Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei – Universitate) şi achiziţia a 37 de noi trenuri de metrou pentru dotarea acestei magistrale şi înlocuirea trenurilor de metrou cu durata de viaţă depăşită.

Informaţia a fost confirmată şi de către reprezentanţii BEI. Întrebat cât va reprezenta suma pe care autorităţile o vor împrumuta din valoarea totală a investiţiilor în reţeaua de metrou, vicepreşedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen, a răspuns că de obicei BEI acordă jumătate din valoarea investiţiei.

Citeşte şi: Primul tronson al metroului din Drumul Taberei, scos deja la licitaţie