Anunțul momentului pe piața media din România. Este vorba despre o tranzacție de ultimă oră. Televiziunea Medika TV a fost cumpărată de Clever Media Network , grupul din care face parte și Prima Tv. Potrivit paginademedia.ro, până în prezent, postul cu tematică medicală a aparţinut lui Vlad Pufu,  fost şef al B1 Tv şi actual senator PNL.

Trebuie menționat faptul că actualul senator liberal a fost ales pentru un nou mandat, iar conform reprezentatului Medika la CNA, acesta a fost şi motivul pentru care fostul director general adjunct al B1 TV a vâdut proiectul Medika TV.

Astfel, Medika TV a fost preluat de Clever Media Network prin firma Diplomatic Digital SRL. Amintim faptul că în grupul Clever exista de multă vreme un proiect cu tematică medicală, mai exact Look Medica, program pentru care Adrian Tomşa avea planuri mari.

Mai exact, acesta plănuia să îl transforme în post de nişă, după cum spunea chiar el, în anul 2018, pentru Paginademedia.ro.

Acţionariatul Clever Media Network este format din Adrian Tomşa (90%) şi Nicoară Maria (10%). De cealaltă parte, Diplomatic Digital SRL, cel care operează şi licenţele CineEst, ComedyEst şi Cinemaraton, este deţinută în procent de 100% de către Clever.

Trei încercări eșuate

Amintim faptul că istoria televiziunii Medika TV a fost una destul de controversată. aceasta a primit licenţă de la CNA în aprilie 2017, după trei încercări.

La finele lunii aprilie 2017, CNA a acordat licența audiovizuala prin cablu societatii Medika Broadcast Channel, în care acţionar unic este Vlad Pufu. Potrivit proiectului editorial, investitia initiala este de 100.000 de euro, din surse proprii, iar cheltuielile se estimeaza ca vor fi acoperite dupa aproximativ doi ani. Postul ar urma să se lanseze în această toamnă.

Vlad Pufu declara atunci că noul canal este unul necesar în această perioadă, el fiind dedicat exclusiv sistemului de sănătate din România. Tot atunci, el mai anunța că va fi lansată și o platformă online care va purta același nume.

„Vom face impreuna acest canal, de care cred ca este mare nevoie la ora actuala. Este dedicat exclusiv sistemului de sanatate in general din Romania care cred ca-si va aduce un aport substantial la ceea ce se va numi insanatosirea sistemului medical. Odata cu televiziunea vom lansa si o platforma online care se va numi tot Medika TV”, spunea atunci Vlad Pufu, potrivit paginademedia.ro.