Vestea a fost data de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, Roxana Cercel. Astfel spune Cercel, se reia activitatea activitatea conform programei şcolare.

În Capitală e ok. În țară, cum s-o putea

„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă. În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal, cel puţin la nivel de Capitală”, a declarat Roxana Cercel.

Școala, la TV

Comunicarea la distanţă se va face prin aplicaţia Zoom, iar pe site-ul inspectoratului există o serie de platforme care sunt recomandate părinţilor şi o serie de tutoriale. Elevii claselor a opta şi a 12-a au la dispoziţie ore de curs prin intermediul programului TELEŞCOALA, ce poate fi urmărit pe postul TVR2. De reținut, Ministerul Educației a anunțat pe 1 aprilie că structura anului școlar 2019 – 2020 nu a fost modificată.