Studiul realizează un clasament al celor mai bune sisteme naționale de sănătate îm perioada noului coronavirus, a celor mai eficiente tratamente, dar și cele mai riscante zone din lume. Autorii studiul spun că au realizat analiza cu date culese de la Organizația Mondială a Sănătății, Universitatea John Hopkins și King”s College din Londra.

În ceea ce privește siguranța sistemelor de sănătate în perioada coronavirusului, pe primul loc se află Israelul, notat de cercetători cu 619 puncte, urmat de Singapore și Slovacia. În top 10 țări mai apar Noua Zeelandă, Hong Kong, Taiwan, Ungaria, Austria, Germania și Groenlanda. În ceea ce privește România, sistemul nostru nu este văzut cu prea mare încredere, cercetătorii plasându-ne abia pe locul 65 din 70 de țări analizate.

Cele mai eficiente tratamente

Analiza prinvind eficiența schemelor de tratament folosite împotriva noului coronavirus plasează pe primul loc Singapore(cu 66% dintre cazuri declarate vindicate), urmat de Coreea de Sud (55% eficiență) și Hong Kong (47%). Top 10 este completat de Taiwan (39%), China (33%), Japonia (30%). Din Europa găsim pe locul 7 mondial Germania (27%), urmată de Austria (22%). Top 10 este închis de două țări din Orientul Mijlociu, Emiratele Arabe Unite (19%) și Bahrain (17%). România se află pe locul 27 cu 4,2% din totalul cazurilor declarate vindicate.

În ceea ce privește cele mai riscante țări de pe Glob în care te-ai putea afla în această perioadă, pe primul loc se află Italia cu un risc de 11% de a contacta boala, urmată de Indonezia (9%) și Spania (8,3%). Topul este continuat de Iraq (7,8%), Iran (6,9%), Olanda (6,5%), Franța (6,2%), Statele Unite (6,1%), Marea Britanie (6%) și Filipine (5,9%). România se află pe locul 43 cu șanse de 2,3% de a contacta virusul.