Patrick Mouratoglou nu vrea să mai tacă. În fiecare zi antrenorul Simonei Halep face câte un comentariu acid prin care lovește cu putere în lumea tenisului, supranumit și sportul alb.

„Vreți să știți cine sunt jucătorii care se dopează cu adevărat?” –  a fost ultima declarație șoc în cazul de dopaj al Simonei Halep de către antrenorul francez.

Provocat de o postare pe twitter, Patrick Mouratoglou a continuat seria de comentarii la adresa Agenției Națională de Integritate a Tenisului.

Reacție dură a lui Patrick Mouratoglou

„Probabil vor să arate lumii că munca lor are o însemnătate. Imensa majoritate a jucătorilor care au fost găsiți dopați în ultimii ani sunt victimele contaminării. Vreți să știți cine sunt jucătorii care se dopează cu adevărat? Încă joacă”, a spus Patrick Mouratoglou, într-un comentariu pe rețelele sociale.

Mulți se pot întreba la cine face referire antrenorul francez. Se pare că nume mari din tenis, precum Serena Williams, fosta elevă a lui Mouratoglou, au apelat la dopajul legal. Sunt și alți jucători care sub pretextul unei probleme medicale, primesc scutiri și pot lua anumite medicamente interzise.

Serena Williams a beneficiat de multe scutiri medicale

Serena Williams avea o listă întreagă de medicamente interzise pe care avea voie să le ia, sub această justificare. Numai între 2010 și 2015, americanca a primit un număr de opt scutiri medicale pentru a folosi tratamente care conțineau substanțe interzise. Unele dintre aceste scutiri au fost acordate retroactiv. Sportiva din SUA a beneficiat de unele scutiri chiar în săptămânile de dinaintea unor turnee importante.

Patrick Mouratoglou a ținut să ia atitudine și după ce s-a aflat că procesul în cazul de dopaj a fost amânat pentru a treia oară, la cererea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Jocuri de culise din partea ITIA

Antrenorul francez a acuzat existența anumitor jocuri de culise din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

„Politica jocului dublu. Jocul pe care îl practică din prima zi”, a fost mesajul lui Mouratoglou.

Amintim că Simona Halep urma să fie audiată de tribunalul independent Sports Resolutions pe 28 mai, însă procesul a fost amânat din nou. Jucătoarea de tenis a reacționat dur și s-a declarat încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA.