Tulpina COVID cu cele mai multe mutații din lume! Virusologii au fost dați peste cap

Tulpina respectivă provine din Tanzania iar mai multe astfel de descoperiri ar putea prelungi pandemia. Trebuie menționat că, printre mutațiile prezente la tulpina tanzaniană, 14 sunt în proteina spike.

Aceasta este partea virusului utilizată pentru a infecta oamenii prin pătrunderea în celule, conform newsweek.ro

Noua tulpină face ravagii în Africa

Tulpina respectivă este foarte contagioasă, avertizează specialiștii. Comparativ, varianta braziliană are 18 mutații iar tulpina britanică are 17 mutații.

Totodată, varianta descoperită în Tanzania, Africa, conține mutația E484K. Aceasta este numită drept „o mutație de evadare imună” și ajută virusul să învingă anticorpii și să fie mai rezistent în fața vaccinurilor.

Noua variantă, VOI, a fost descoperită inițial la trei călători care veniseră în Angola din Tanzania, la mijlocul lunii februarie.

Oamenii de știință din Ministerul Sănătății din Angola, Universitățile din Oxford și Cape Town și organismul de cercetare multi-instituții KRISP au avertizat că „răspândirea furioasă a virusului pe măsură ce cazurile cresc și alimentează aceste supermutații pot transforma pandemia într-una și mai mortală”, potrivit sursei menționate.

Președintele a cerut rugăciuni și infuzii din plante până a decedat

Guvernul Tanzaniei neagă existența COVID-19 și președintele John Magufuli a cerut rugăciuni și infuzii din plante până a decedat, de infecția cu SARSCoV2, în martie.

„Aceste mutații ar putea crește concentrația virusului la persoanele infectate, ceea ce poate contribui la prelungirea infecției și la creșterea transmisibilității”, a declarat Dr. William A. Haseltine, profesor la Havard.

„Varianta tanzaniană demonstrează versatilitatea enormă a acestui virus. Această variantă este mai rezistentă la anticorpi și vaccinuri”, a precizat acesta.

Șefii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au avertizat că pandemia este departe de a se fi terminat din cauza acestor supervariante.