Epidemiologul Octavian Jurma, a detaliat într-o postare pe Facebook cum varianta Omicron vizează în principal pacienții tineri de două ori mai mult decât varianta anterioară, Delta.

Totodată acesta mărturisește că după estimările lui populația va fi suficient vaccinată pentru imunizarea de grup abia în luna iulie din anul următor.

”Numărul de cazuri și internări în rândul copiilor continuă să crească alarmant”

Octavian Jurma face o analiză campaniei de vaccinare din țara noastră declarând că: ”Ținta de 10 milioane de români vaccinați cu minim o doză s-a mutat în iulie 2023. Asta vine cam după valul 7″, iar prin faptul că oamenii susțin în continuare că această boală virală este o simplă gripă o să fie, de fapt, principalul fenomen care conduce la amânarea imunizării.

”În medie, Marea Britanie a depășit deja vârful la aproximativ 6 săptămâni de la debutul valului Omicron. Mai precis, a depășit vârful cazurilor și internărilor în rândul adulților. Numărul de cazuri și internări în rândul copiilor continuă să crească alarmant”, a mai declarat epidemiologul, care este, de asemenea, de părere că boosterul a temperat efectele severe ale bolii.

Acesta a mai adăugat că, din păcate, ies la iveală lucrurile care s-au spus despre Omicron la finalul anului trecut,

Să îl numim vaccin este o insultă

”Omicron este un cal troian care ne amăgește că e un dar de la natură, ca să îl invităm în casele noastre. Evident virusul Omicron nu are cum să fie vaccin pentru că nu previne nimic, este exact ceea ce încercăm să prevenim prin vaccinare, infectare.

Să îl numim vaccin este o insultă la adresa a peste 200 de ani de efort de vaccinare medicală împotriva virușilor. Așa încât încetați să mai numiți infectarea vaccinare și vaccinarea infectare. Infectarea e infectare și vaccinarea e anti-infectare.”

Jurma: Omicron cruță adulții în schimbul copiilor. Noi îl aplaudăm și îl îmbrățișăm. Dezgustător!

În al doilea rând, acesta a mai subliniat și faptul că ”Omicron odată ajuns în casele noastre spitalizează adulții de 2 ori mai încet decât Delta, dar spitalizează copiii de 2 ori mai repede decât Delta. Altfel spus, Omicron a devenit populist și cruță adulții în schimbul copiilor. Iar noi îl aplaudăm și îl îmbrățișăm. Dezgustător!”

În opinia sa, copiii depind în totalitate de deciziile adulților și aceștia nu merită să treacă prin boală doar pentru că adulții nu se mai simt amenințați. ”Singura apărare pe care o mai avem față de «vaccinarea naturală» obligatorie care ni se impune, este masca FFP2 și vaccinul preventiv medical”, a conchis epidemiologul.