Potrivit acestuia, în iarnă riscăm să avem parte de o creștere alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus. Se pare că iarna este mediul propice pentru COVID-19.

„Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie.

Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald.”, a explicat Alexandru Rafila.

Populația încă nu a trecut prin boală

Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat la Observator că o parte a populației nu s-a imunizat pentru că nu a trecut prin boală, motiv pentru care numărul celor infectați cu coronavirus va crește în anotimpul rece.

”Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a declarat Alexandru Rafila.

Foto: INQUAM Photos/George Calin