Înainte să ajungă vedetă TV, Gina Pistol a lucrat ca vânzătoare în județul Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea. Practic primii pași în domeniul profesional i-a făcut aici și la fel ca și președintele PSD a pornit e jos. Ea a reuşit în viaţă fără să aibă în spate o familie bogată sau măcar studii superioare. Liderul social democraților și-a finalizat în cele din urmă Facultatea de Transporturi, dar nu fără să rămână repetent o dată.

Gina a absolvit Școală de Arte şi Meserii şi este originară din Roşiorii de Vede. Ea s-a angajat mai întâi ca vânzătoare în oraşul natal, dar apoi a venit în Capitală, unde a ocupat un post similar, doar că într-un magazin frecventat de persoane publice.

Șansa ei în televiziune a fost dată de aparițiile nud în Revista Playboy. După acel moment, ea a început să pozeze pentru diverși designeri, devenind practic un mode apreciat. Invitată la un moment dat în emisiunea lui Dan Capatos la Antena 1, fiind abordat şi subiectul relaţiei ei cu Smiley, Gina a declarat: “Mă deranjează când oamenii mă compătimesc şi îmi spun: „Săracă de Gina”. Nu sunt o femeie oarecare, totuşi. Sunt o femeie mişto, independenţa şi muncesc…”