Diego Maradona s-a stins din viață în urmă cu câteva săptămâni, iar deși autopsia sa a început pe 2 decembrie, de abia acum, au fost gata rezultatele finale.  Totuși, ultimele informații venite de la medicii legiști ar putea da întreaga situație peste cap.

Este cunoscut faptul că Maradona suferea de probleme majore la inimă, ficat şi rinichi, iar testele de sânge şi urină efectuate post-mortem au arătat un cocktail de medicamente eliberate pe bază de reţetă, între care Quetiapina, Venlafaxina şi Levetiracetam.

Mai exact, conform medicilor legiști, inima lui Maradona cântărea 503 grame, având o greutate de două ori mai mare decât cea normală. În acest context, medicii au concluzionat că Diego avea probleme cardiace, însă nu primea niciun medicament pentru combaterea unor astfel de afecţiuni.

Totodată, se pare că tratamentul pe care fostul fotbalist îl primea pentru combaterea depresiei a inclus unele medicamente care cauzează aritmie cardiacă, iar astfel de medicamente nu trebuie luate în niciun caz de pacienții care au probleme cardiace.

S-ar putea lăsa cu dosar penal

Având în vedere noile rezultate, moartea lui Diego Maradona ar putea duce la deschiderea unui dosar penal. În acest context, o echipă formată din trei procurori, Laura Capra, Come Iribarren şi Patricio Ferrari,  urmează să discute cu o comisie formată din medici pentru a stabili dacă moartea lui Maradona putea fi evitată sau nu, scrie Adevărul.

În cazul în care cocluziile arată că moartea fotbalistului s-a produs din vina medicilor care l-au îngrijit în ultimele sale zile, în frunte cu doctorul său personal, Leopoldo Luque, aceștia urmează să fie trași la răspundere într-o anchetă penală.

Până la momentul în care procurorii vor inevstiga aceste aspecte, potrivit rezultatului final al autopsiei, cauza decesului a fost stabilită oficial: apariţia unui edem pulmonar, dublată de o insuficienţă cardiacă cronică.