România trece prin clipe cumplite. Pandemia de coronavirus face prăpăd pur și simplu. Sunt deja peste zece mii de infectări , iar numărul deceselor a trecut de 600. Un specialist s-a decis să facă dezvăluiri importante din interiorul sistemului de sănătate.

Adevărul din spitalele românești

Șeful Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Șerban Bubenek, fost membru în comisia de terapie intensivă din Ministerul Sănătății, dă cărțile pe față. Acesta spune că pentru moment epidemia de coronavirus din România este sub control.

Mai mult, Bubenek a indicat că mai putin de 30% din paturi sunt ocupate în acest moment în spitalele destinate pacienților COVID-19. Dar asta nu e tot. Specialistul a spus la Digi24 că din românii infectați „mai puțin de 5% ajung la terapie intensivă”.

Mesajul clar este unul extre de încurajator. Lucrurile sunt control, a indicat Bubenek. Mai mult, dacă lucrurile merg în continuare așa atunci „situatia poate fi controlata pe termen lung”. Expertul a adaugat ca spitalele vor avea probleme doar daca apar mai multe zile „peste 1000 de noi cazuri”.