În 2036 un asteroid de dimensiunea unui zgârie-nori de 25 de etaje se va aproia de Pământ la o distanţă foarte mică, ameninţând să provoace o adevărată catastrofă. Cercetătorii ruşi au decis însă să ia măsuri pentru a preveni acest lucru.

Oameni de ştiinţă ruşi se vor întruni într-o şedinţă secretă, pentru a împiedica asteroidul Apophis să se prăbuşească pe Terra peste 26 de ani. Anunţul a fost făcut de directorul Agenţiei Spaţiale Ruse, Anatoli Perminov.

„Consiliul nostru ştiinţifico-tehnic se va întruni în curând şi va analiza ce putem face pentru a împiedica asteroidul Apophis să distrugă o parte a planetei Terra în 2036”, a declarat Perminov.

Acesta a mai spus că ar trebui investite câteva milioane de dolari în crearea unui sistem care să permită prevenirea unei coliziuni. „Producerea unui impact ar duce la moartea a mii de persoane”, a mai spus Perminov.

Coliziunea ar „naşte” un nou deşert

Potrivit agenţiei de presă ruseşti RIA Novosti, dacă asteroidul Apophis, cu un diametru de aproximativ 350 de metri, ar lovi Terra, în 2036, coliziunea ar crea un deşert de mărimea Franţei.

Asteroidul ar putea trece la 30.000 de kilometri de planetă, în 2029, mai aproape decât unii sateliţi geostaţionari, şi ar putea intra în coliziune cu Tera după alţi 7 ani.