Rusia trimite o undă de șoc în Europa! Anunțul venit chiar acum de la Kremlin

Medvedev spune că Moscova va ataca orașe din vest, lângă UE, dacă Ucraina va folosi rachete furnizate de SUA pentru a ataca Rusia.

Medvedev a fost în fruntea guvernului rus între 2018 și 2020, când Putin a fost reales șef al Kremlinului, deși a ocupat deja această funcție între 2012, când Putin s-a întors la Kremlin, și la începutul lui 2018.

În vârstă de 56 de ani, este în prezent șef adjunct al Consiliului de securitate națională al Rusiei. Săptămâna trecută a scris despre Ucraina și aliații săi: „Sunt adesea întrebat de ce postările mele de pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște nenorociți și degenerați”.

„Ei vor moartea pentru Rusia. Și atâta timp cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, scrie 20 minutos.

Avertisment după avertisment

Acest mesaj a fost publicat imediat după altul cu avertismentul că Rusia este gata să-și extindă ofensiva dacă teritoriul său va fi atacat de rachetele furnizate Ucrainei, relatează „The Mirror” .

„Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”, a spus Medvedev.

Cariera lui Medvedev, originar din Sankt Petersburg, ca președintele rus, a fost strâns legată de Putin, cu care a lucrat îndeaproape din 1999, mai întâi ca director de campanie, șef al administrației prezidențiale și mai târziu ca prim-ministru.

Rusia folosește arme de distrugere în masă în Ucraina

Președintele finlandez Sauli Niinistö a declarat că atât Ucraina, cât și Rusia folosesc arme mai grele, în cazul Rusiei fiind vorba de bombe termobarice.

Potrivit The Guardian, Niinistö a declarat: „Sprijinim Ucraina cu armament din ce în ce mai greu. Iar pe de altă parte, Rusia a început să folosească arme foarte puternice, bombe termobarice, care sunt de fapt arme de distrugere în masă”.

Ucraina și țările NATO, inclusiv Marea Britanie, au acuzat Rusia că folosește arme termobarice, care sunt mai distructive decât explozibilii convenționali.

Ucraina solicită mai multe arme grele

Încet, dar sigur, și datorită superiorității sale tehnice, armata rusă își continuă înaintarea în regiunea Donbas din Ucraina, unde și-a concentrat toate eforturile și asupra căreia Kievul insistă asupra importanței de a primi mai multe arme occidentale.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat luni că țara are nevoie de cel puțin „1.000 de obuziere de calibru 155 milimetri, 300 de sisteme de lansare de rachete, 500 de tancuri, 2.000 de vehicule blindate și 1.000 de drone” pentru a atinge paritatea armelor grele cu Rusia și a elibera teritoriile ucrainene ocupate.