Rusia reacționează dur după atacurile presei occidentale: Un fake ieftin

„Mass-media occidentală, se pare, a introdus o rubrică permanentă cu titlul „Poveşti despre planurile de atac ale Rusiei asupra Ucrainei”. Acum pe această temă s-a evidenţiat ziarul german Bild, jurnaliştii căruia au desenat o hartă a „invaziei” Rusiei, bazându-se, mi-e şi frică să spun, pe surse din NATO şi din serviciile de informaţii ucrainene” – a scris Sluţkii, potrivit TASS.

Potrivit afirmaţiilor deputatului, „acest fake ieftin este prezentat într-o manieră serioasă de către o publicație aparent cu autoritate, care a decis să urmeze presa americană”. Sluţkii a reamintit că, în ultimele luni, ziarele americane au publicat, în mod repetat, imagini din satelit ale tancurilor rusești, chipurile aflate în apropierea graniței cu Ucraina, și au anunţat „o invazie iminentă la sfârșitul lunii ianuarie”.

Se pare că cineva chiar nu vrea să audă adevărul despre acțiunile regimului de la Kiev de a sabota acordurile de la Minsk și despre adevăratul rol de mediere al Rusiei în soluţionarea situaţiei din sud-estul Ucrainei” – a declarat diplomatul rus.

Planul despre care vorbește diplomatul rus

Mai precis, Radu Tudor notează că planul lui Vladimir Putin prevede ocuparea a două treimi din Ucraina, reprezentând cea mai gravă situație pentru România de la căderea comunismului.

„Este cea mai gravă situație de securitate în zona țării noastre și în bazinul Mării Negre de la căderea comunismului și de la terminarea Războiului Rece.

Războiului clasic i se adaugă o componentă hibridă puternică, prin care Moscova lansează – prin proxy – manipulări, fake news, conspirații și campanii furibunde de destabilizare a țărilor Uniunii Europene și NATO, având ca ține persoane și instituții ce pledează pentru coeziune euro-atlantică în fața amenințării iminente a Rusiei”, notează analistul militar pe blogul său.

În articol, jurnalistul citează un material al cotidianului german Bild, care spune că Rusia a planificat ocuparea a două treimi din Ucraina în trei faze. De asemenea, cotidianul german mai notează că acest ata ar urma să aibă loc în ianuarie-februarie 2022.