Sistemul american de apărare antiaeriană Patriot va fi o ţintă legitimă a armatei Rusiei în Ucraina

În prezent, Statele Unite ale Americii finalizează planurile privind trimiterea sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunţată chiar în această săptămână, au declarat, marţi, trei oficiali americani pentru agenția de presă Reuters.

La o zi distanță după ce a apărut această informație în presa internațională, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că sistemul respectiv va fi „în mod cert” ținta armatei Rusiei. Acesta a refuzat, însă, să comenteze informaţile neconfirmate din mass-media.

Patriot este considerat unul din cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană ale Statelor Unite ale Americii, incluzând lansatoare, radare şi alte vehicule-suport, dar și rachete care pot doborâ avioane şi pot intercepta rachete de croazieră şi balistice,

Potrivit Pentagonului, intensificarea atacurilor cu rachete ale armatei Rusiei în Ucraina este destinată parţial să epuizeze apărarea antiaeriană a Kievului, astfel încât Rusia să poată domina spaţiul aerian. De aceea, SUA şi aliaţii lor livrează noi echipamente de apărare antiaeriană Ucrainei, precum sistemele americane NASAMS, despre care oficialii americani susțin că au avut o eficienţă de 100% în Ucraina.

Bombardamentele armatei Rusiei nu vor înceta nici de Crăciun

Referitor la bombardamentele armatei invadatoare, vă amintim că, tot miercuri, Dmitri Peskov a anunțat că Guvernul de la Moscova nu a primit nicio propunere privind o „încetare a focului de Crăciun” în Ucraina, ceea ce înseamnă că luptele sângeroase se vor prelungi până la sfârșitul anului.

„Nu, nu au fost primite astfel de oferte de la nimeni. Acest subiect nu se află pe ordinea de zi”, a zis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează sursa citată anterior.

Anunțul lui a venit după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Rusiei să își retragă trupele militare până la Crăciun, ca un prim pas către un acord de pace după ce au trecut aproape zece luni de război.

Vă amintim că, marți, Dmitri Peskov a declarat că nu va exista pace în Ucraina până când Volodimir Zelenski nu va accepta „realitățile” de pe terenul de luptă, ci anume controlul armatei Rusiei asupra regiunilor ucrainene care au fost anexate la Federația Rusă în luna septembrie a acestui an.