Rugăciunea care se spune azi, 11 iunie. Toți cei bolnavi pot cere ajutorul unui mare făcător de minuni al Bisericii VIDEO

Moaștele Sfântului Luca au fost aduse recent în România, acum o lună, la o biserică din Sibiu. Se spune că moaştele sale au puteri tămăduitoare şi mâna cu ajutorul căreia opera face şi acum minuni. Născut într-o familie bogată, Luca al Crimeei a fost chirurg şi profesor universitar, fiind considerat unul dintre marii predicatori ai secolului trecut.

Vindeca oamenii doar trecând cu mâna peste ei

Se spune că, în timpul vieţii, Sfântul Luca, doctor în medicină şi profesor a vindecat mulţi oameni prin harul său, uneori doar trecând mâna peste bolnavi.

Se spune că, în timpul vieţii, medicul devenit sfânt refuza să opereze fără o icoană a Maicii Domnului pe peretele sălii de operaţie. Iar datorită harului şi credinţei sale a fost şi hirotonisit ca preot. Credincioşii sunt convinşi că nu a încetat niciodată să ajute oamenii.

Rugăciunea care se spune azi, 11 iunie. Toți cei bolnavi pot cere ajutorul unui mare făcător de minuni al Bisericii VIDEO

Sfântul Luca al Crimeei a murit în 1961. În timpul vieţii a fost arestat de bolşevici şi trimis în exil de trei ori, la Cercul Polar de Nord şi în Siberia, unde nu a încetat să îşi împlinească misiunea.

Rugăciune către Sfântul Luca al Crimeei, făcătorul de minuni, pentru cei ce sunt bolnavi

Sfinte Ierarh mărturisitor, învăţătorule al adevărului şi doctore fără de arginţi Luca, ţie plecăm genunchii sufletului şi ai trupului, şi căzând la cinstitele şi tămăduitoarele tale moaşte pe tine te rugăm, precum fiii pe tatăl lor: auzi-ne pe noi, păcătoşii, cinstite părinte, şi du rugăciunea noastră la Milostivul şi Iubitorul de oameni Dumnezeu, ca unul care stai înaintea Lui dimpreună cu sfinţii toţi. Credem că ne iubeşti cu aceeaşi dragoste cu care ai iubit pe fraţii tăi când vieţuiai în această lume.

Meşteşugul doctorilor stăpânind, în multe rânduri cu ajutorul harului suferinţele celor bolnavi ai vindecat, iar după cinstita ta adormire Stăpânul tuturor a arătat moaştele tale izvor de tămăduire: că felurite neputinţe se vindecă şi putere se dăruieşte celor ce cu evlavie le sărută şi cer dumnezeiasca ta mijlocire. Pentru aceasta, ne rugăm cu căldură ţie, care ai primit harul tămăduirilor: pe fratele nostru (numele) cel bolnav şi cumplit înviforat de suferinţă cercetează-l şi vindecă-l de neputinţa ce-l stăpâneşte.

Cu totul cinstite şi preasfinte Părinte Luca, nădejde a celor bolnavi, care zac în patul durerii, nu uita de fratele nostru (numele) şi dăruieşte-i vindecare, iar nouă tuturor cele spre bucurie, ca şi noi dimpreună cu tine să slăvim pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, o Dumnezeire şi o Împărăţie, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Ascultă aici rugăciunea pentru Sfântul Ierarh Luca

Rugăciune care se spune azi, 11 iunie. Toți cei bolnavi pot cere ajutorul unui mare făcător de minuni al Bisericii VIDEO