Grupul RTC ar putea inchide o parte dintre librariile Diverta care se dovedesc a fi neprofitabile, conform reprezentantilor companiei.

„Este o activitate obisnuita sa deschidem, sa inchidem sau sa relocam magazine in reteaua Diverta si acest lucru il vom face si in 2009. Ne focusam pe magazinele care aduc profit si pe reducerea bugetelor de investitii, astfel incat efectele crizei sa ne afecteze cat mai putin”, a declarat Emilia Canea, CEO Diverta.

Grupul nu are un program fix privind inchiderea magazinelor Diverta, neavand prestabilit un numar de unitati care urmeaza sa fie inchise, potrivit oficialilor companiei.

„Analizam toate zonele din cadrul magazinelor Diverta pentru a stabili profitabilitatea fiecarui produs fata de spatiul ocupat pe raft. Anumite game vor fi restranse in anumite magazine dar crescute in altele, iar produsele vor fi rearanjate astfel incat folosirea spatiului sa fie eficientizata. Suntem, de asemenea, in negocieri de chirie cu majoritatea proprietarilor de spatii si nu am luat inca o decizie daca si ce magazine inchidem. Decizia noastra depinde atat de furnizori, cat si de proprietarii de spatii comerciale”, a mai spus Emilia Canea.

De la inceputul anului, RTC a inchis trei librarii din tara. Acestea erau situate in Galati, Constanta si Alexandria.

La nivelul magazinelor Diverta s-au inregistrat pierderi de 20% in ultimele luni, potrivit lui Octavian Radu, seful RTC.

“Resursele proprii s-au cam topit. Anul acesta suntem pe pierdere… Zece magazine Diverta merg prost, dar cinci dintre ele ne dor”, a declarat Octavian Radu pentru Capital.ro, intr-un interviu anterior.

Diverta a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 46,5 milioane euro, mai mare cu 20% fata de 2006.