Divizia din România a Royal Bank of Scotland (RBS) desfiinţează societatea de servicii de investiţii financiare pe care o deţine în România, RBS Securities, se arată în buletinul săptămânal al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

„Se retrage, la cerere, autorizaţia de funcţionare a societăţii de servicii de investiţii financiare RBS Securities”, se precizează în sursa citată de Mediafax.

RBS Bank tranzacţionează în nume propriu la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de la 2 martie, iar până la acea dată transferurile au fost afectuate prin intermediul SSIF RBS Securities.

Banca a fost admisă, în martie, ca participant la piaţa derivatelor administrată de BVB. Totodată, instituţia de credit şi-a anunţat intenţia de a obţine calitatea de market maker pentru contractul euro/leu, pe piaţa de la Bucureşti.

RBS Bank a fost naţionalizată la finele anului trecut de Guvernul Marii Britanii, care are 70% din acţiunile băncii. Banca a scos la vânzare activele din Europa Centrală şi de Est şi a semnalat că ar putea renunţa parţial sau integral la banca Charter One din Statele Unite.

Sursa: mediafax