Eşec pentru România la Eurovision 2021! Ţara noastră, reprezentată la ediţia cu numărul 65 a concursului de muzică de către Roxen, a ratat calificarea în marea finală.

Roxen şi “Amnesia” nu au ajuns în finala de sâmbătă

Eurovision Song Contest a debutat marţi seară, la Rotterdam, în Olanda, cu prima semifinală. Condiţiile de desfăşurare au fost unele cu totul deosebite, din cauza pandemiei, totul desfăşurându-se într-un format restrâns, cu doar 20% din spectatori în Ahoy Arena.

România a fost reprezentată anul acesta de către Roxen (pe numele ei real Larisa Roxana Giurgiu), o tânără foarte talentată din Cluj, în vârstă de 21 de ani, cu o voce cu un timbru aparte.

Roxen a intrat în concurs cu numărul 13 şi a cântat piesa “Amnesia”, compusă de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu (momentul poate fi urmărit mai jos). Eşecul de marţi seara al româncei este pus pe seama lipsei de experienţă a cântăreţei.

“Lipsa de experienţă a lui Roxen” a fost una dintre cauzele eşecului de a se califica în marea finală, a spus Liana Stanciu, şefa Delegaţiei României la Rotterdam.

“Într-o cameră plânge Roxen, în alta suntem noi. Cred că ne întoarcem acasă”, a adăugat aceasta.

Al treilea eşec consecutiv pentru România la Eurovision

Zece ţări s-au calificat mai departe aseară pentru finala de sâmbătă: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina. Cea de-a doua semifinală are loc joi seara.

Prin momentul de marţi seara, România ratează calificarea în finala Eurovision pentru a treia oară la rând. Concursul a fost anulat în 2020, însă ţara noastră a suferit eşecuri similare şi în 2018 şi 2019.

Cu toate că piesa trupei The Humans, “Goodbye”, era bine cotată la casele pariuri, România a ratat calificarea în finala din 2018, pentru prima oară după 14 ani. În anul următor, la ediţia desfăşurată în 2019 la Tel Aviv, Ester Peony a ratat şi ea calificarea în finală.

Cele mai bune clasări pentru ţara noastră din istorie

De-a lungul istoriei Eurovision, România a reuşit să se claseze de două ori pe locul 3, prin Luminiţa Anghel & Sistem – “Let me try” (Kiev, 2005), respectiv Paula Seling şi Ovi – “Playing With Fire”(Oslo, 2010), iar în 2006, la Atena, s-a clasat pe locul 4, cu piesa “Tornero” interpretată de Mihai Trăistariu.