La începutul lunii mai, două companii care produc și comercializează roșii au retras loturile distribuite în mai multe state. Una dintre companiile implicate este Williams Farms Repack, LLC, cu sediul în Lodge, Carolina de Sud, care se pare că a declanșat voluntar retragerea roșiilor, după ce a aflat despre o potențială contaminare cu Salmonella, informează The Healthy.
FDA a etichetat retragerea roșiilor drept un eveniment de Clasa I
Ulterior, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a etichetat oficial retragerea roșiilor Williams Farms Repack drept un eveniment de Clasa I. Clasa I este cel mai înalt nivel de risc și este destinată cazurilor în care produsele ar putea provoca probleme grave de sănătate sau chiar deces.
Raportul FDA indică faptul că roșiile au fost expediate în trei state: Georgia, Carolina de Nord și Carolina de Sud.
Au fost furnizate și următoarele detalii:
Marcă: Etichetă H&C Farms
Descrierea produsului: Roșii
Cantitate produs: Tavă de 50/3 bucăți; cutie de 77/10 lb; cutie de 673/25 lb; cutie cu 2 straturi de 419/60 bucăți
Număr de rechemare: F-0822-2025
Informații despre cod: Lot R4467 și R4470
Conform raportului inițial al FDA, roșiile contaminate au fost distribuite între 23 și 28 aprilie. Deși roșiile achiziționate în această perioadă s-ar putea să nu mai fie bune pentru consum, este posibil ca oamenii să le fi congelat pentru o masă viitoare sau să le fi conservat.
Cei care au achiziționat aceste roșii sunt îndemnați să nu le consume
Agenția a anunțat: „Consumatorii care au achiziționat aceste roșii sunt îndemnați să nu le consume și să le returneze la locul de unde le-au achiziționat pentru o rambursare integrală, altfel pot arunca produsul.”
Până la anunțul din 2 mai, nu fusese anunțată nicio boală în legătură cu retragerea roșiilor de pe piață.
Roșiile nu sunt singurele produse proaspete retrase din magazinele din SUA. Multe lanțuri de magazine, inclusiv Walmart, au retras mai multe loturi de castraveți din cauza unei posibile contaminări cu Salmonella.
Salmonella infectează anual aproximativ 1,35 milioane de oameni
Salmonella infectează anual aproximativ 1,35 milioane de oameni numai în Statele Unite, reprezentând cea mai comună cauză a bolilor transmise prin alimente. Cauza principală a infectării cu Samonella este consumul de alimente contaminate, fie că sunt consumate crude sau gătite incorect din punct de vedere termic.
De asemenea, contactul cu alimente contaminate, urmat de o igienă inadecvată a mâinilor, poate contribui la răspândirea bacteriei Salmonella.