Romtelecom a dezvoltat o soluţie de monitorizare video care contribuie la o identificare mai rapidă a deranjamentelor, precum şi la o intervenţie mai rapidă pentru remedierea acestora, în cazul în care este nevoie.

Noua aplicaţie de monitorizare, dezvoltată în întregime de o echipă Romtelecom, unifică, de exemplu, 14 aplicaţii diferite folosite anterior independent pentru monitorizarea sistemelor de alarmă pentru alimentarea cu energie electrică şi funcţionarea instalaţiei de aer condiţionat.

Orice incident din reţeaua Romtelecom este acum raportat central, în timp real, generând un timp de răspuns mai bun din partea echipelor responsabile. Romtelecom deţine şi operează peste 33 000 kilometri de fibră optică la nivelul întregii ţări şi peste 32 000 de diverse echipamente (cum ar fi elemente de comutaţie, ONU, elemente legate de reţeaua IP, unităţi de electroalimentare etc). De asemenea, numărul de porturi xDSL operate de companie a ajuns la sfârşitul lui 2009 la 1,5 milioane.

„Noul sistem de monitorizare ne dă posibilitatea de a ne supraveghea reţeaua cu „ochi de vultur”, de a ne îmbunătăţi performanţele şi de a asigura un timp de răspuns cât mai bun când este necesar,” declară Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom.

5,4 milioane de reclamaţii în 2009

Programul de îmbunătăţire dezvoltat şi implementat în 2009 în call centerele companiei şi iniţiativele din cadrul centrelor de suport (helpdesk) orientate către clienţi au dus la îmbunătăţirea experienţei acestora , prin reducerea cu 200% a timpului de aşteptare şi rezolvarea mai rapidă a reclamaţiilor.

Până la sfârşitul anului 2009, centrele de suport ale Romtelecom au deservit peste 5,4 milioane de apeluri privind probleme legate de serviciile companiei, voce, TV, broadband fix şi mobil. Marea majoritate a solicitărilor clienţilor sunt rezolvate acum de altfel de centre de suport, fără implicarea altor departamente din cadrul companiei – de exemplu, 82% din totalul tichetelor deschise pentru probleme privind serviciile de date, 70,5% pentru cele legate de serviciile TV şi 28% pentru serviciile de voce sunt rezolvate direct de către call centere.

Aproximativ 300 de reprezentanţi tehnici lucrează în cele trei centre de suport ale Romtelecom ce deservesc clienţii rezidenţiali. Operatorii oferă suport pentru orice aspect legat de serviciile companiei la numerele: 1921 pentru serviciile de voce, 0800 825 425 (0 8008 CLICK) pentru serviciile Clicknet, 0800 836 523 (0 8008 DOLCE) pentru serviciile Dolce, apelurile fiind gratuite din reţeaua Romtelecom.

SURSA: Romtelecom