Romtelecom, cel mai mare operator de servicii de telefonie fixă de pe piaţa locală, a lansat serviciul de telefonie prin Internet VoIP, Voce Online, care permite  românilor din străinătate să sune în ţară la tarife mult mai mici. 

Voce Online este disponibil începând cu această săptămână, iar orice persoană interesată poate iniţia apeluri de la orice calculator la orice număr de telefon fix, mobil sau internaţional la cele mai mici tarife de pe piaţă, se arată într-un comunicat Romtelecom.

Voce Online este disponibil pentru orice persoană din România sau străinătate, indiferent dacă este client Romtelecom sau nu. Serviciul este lansat în versiune „Beta” (test) şi oferă promoţional persoanelor care îşi creează un cont până la data de 15 ianuarie 2010 un credit de 3 euro care poate fi folosit pentru apeluri către orice destinaţie.

Creditul de 3 euro poate fi utilizat pentru mai mult de 250 de minute către reţeaua Romtelecom sau 150 de minute către alte reţele fixe din România sau 120 de minute internaţionale (în Uniunea Europeană, SUA si Canada). După ce creditul asociat contului VoIP este consumat, acesta poate fi reîncărcat online, cu ajutorul unui card bancar de credit sau de debit.

Apeluri gratuite între utilizatorii Voce Online

Clienţii serviciului VoIP postpaid (cu plata pe factura Romtelecom), disponibil până în prezent pentru clienţii Clicknet, beneficiază automat de noul plan de tarifare Voce Online.

Tarifele pentru apelurile Voce Online sunt: 1 cent/minut (fără TVA) către reţeaua Romtelecom, 1,5 cenţi/minut (fără TVA) către alte reţele naţionale fixe, 7 cenţi/minut către reţelele mobile naţionale (fără TVA) si începând de la 2 cenţi/minut către destinaţiile internaţionale (fără TVA). Tariful pentru SMS este de 4,5 cenţi/SMS, fără TVA. Apelurile între utilizatorii Voce Online sunt gratuite.

Clienţii prepaid pot folosi serviciul accesand site-ul voceonline.romtelecom.ro şi utilizând, din fereastra browserului, aplicaţia de tip „flash phone” disponibilă la această adresă sau orice aplicatie client SIP pentru PC sau pentru telefonul mobil.

VoIP (Voice over Internet Protocol) este o tehnologie prin care se oferă servicii de voce prin reţelele IP, ca o alternativă la serviciile tradiţionale de voce. Serviciul presupune utilizarea serviciilor de Internet de către clienţi şi implicit a computerelor sau a altor echipamante conectate la Internet.

SURSA: Romtelecom