Conform celor mai recente date ANCOM, aproximativ 97% dintre utilizatorii individuali folosesc servicii de televiziune cu plată. Există, însă, şi clienţi pentru care calitatea primează asupra preţului. Conform studiului ”Indexul preferințelor de consum TV pentru România” (TVCI România), în 2017, aproximativ 60% dintre românii care urmăresc programe TV erau dispuşi să plătească în plus pentru 5 canale HD suplimentare. În 2016, doar 39% erau dispuşi să plătească în plus pentru canale HD suplimentare. De asemenea, 72% dintre respondenţi văd capabilitatea HD ca pe un criteriu hotărâtor în momentul în care achiziţionează un televizor nou sau doresc să schimbe furnizorul de servicii TV.

omparativ cu anul trecut, anul acesta, calitatea HD și preferința pentru ea a înregistrat o creştere de 20%. De asemenea, 68% dintre români preferă să urmărească în HD filme documentare, 63% divertisment iar 1 din 2 preferă programele sportive. Rezultatele TVCI România 2017 au arătat că, pentru consumatorii locali, este important să poată avea acces la programe TV pe mai multe ecrane, acest criteriu fiind unul hotărâtor pentru 50% dintre respondenţi în momentul în care aleg un furnizor de servicii TV. De asemenea, 3 din 4 consumatori apreciază posibilitatea de a utiliza o singură telecomandă.

În ceea ce priveşte oferta de canale HD, cele mai multe sunt incluse în pachetul L al celor de la Telekom. Pentru 58,37 lei pe lună, abonaţii primesc  155 de canale, dintre care 53 sunt HD. 115 de canale TV pot fi urmărite live pe tabletă şi smartphone cu aplicaţia Telekom TV, iar pachetul de servicii conține un receiver HD.

La RCS&RDS, liderul pieţei, abonamentul la televiziunea digitală este de 28,79 lei, iar abonaţii au acces la 142 canale dintre care doar 27 sunt HD. În jur de 60 de canale pot fi urmărite pe dispozitive mobile. 

Abonamentul Play Maxim de la UPC costă 45 de lei şi include 160 de canale dintre care 30 sunt HD. 79 de canale pot fi urmărite şi pe dispozitive mobile prin aplicaţia Horizon Go. 

Orange, liderul pieţei telecom, are în ofertă atât televiziune prin cablu, cât şi prin satelit. Dacă prin cablu, Orange nu oferă decât 26 de canale HD la cel mai scump abonament, prin satelit numărul de canale oferite este de 106 dintre care 47 sunt HD. Abonamentul Family HD costă 60 de lei pe lună. 92 de canale pot fi urmărite pe tablet, laptop sau telefon prin aplicaţia Orange TV Go.