Românii se înghesuie la vaccin. Şi în judeţul Hunedoara peste 100.000 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului. Chiar cei de la Instituţia Prefectului au anunţat sâmbătă cifra exactă a persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Românii se vaccinează pe bandă rulantă

Totul se întâmplă de la debutul campaniei de imunizare a populaţiei. Aproape 80% dintre serurile utilizate fiind produse de compania Pfizer-BioNTech. Prin urmare, din totalul celor 101.085 de doze administrate, 80.104 au avut vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, 11.212 au fost cu Moderna, iar 9.769 cu cel produs de AstraZeneca.

Un număr 7.636 de doze au fost administrate de echipele mobile de vaccinare în centrele rezidenţiale, în zonele izolate ale judeţului sau la persoanele nedeplasabile.

La primul centru de vaccinare de tipul drive-through care a fost deschis la Deva, au fost au fost efectuate, pe durata a şapte zile, 3.425 de vaccinuri.

„Judeţul Hunedoara a fost printre primele din ţară la începerea vaccinării, activarea centrelor mobile rurale, activarea centrelor mobile de vaccinare la firme cu mulţi angajaţi, primul din ţară la deschiderea unui centru de vaccinare de tipul drive-thru – direct din maşină, la Deva.

Instituţia Prefectului mulţumeşte tuturor persoanelor cae s-au vaccinat şi celor care doresc să se vaccineze, astfel încât să ajungem să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii”, explică un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Hunedoara.

Prefectul judeţului Hunedoara Călin Marian a mulţumit pentru implicare personalului medical şi auxiliar, voluntarilor, echipei Direcţie de Sănătate Publică Hunedoara, Crucii Roşii, cât şi altor instituţii ale statului cu atribuţii în procesul vaccinării.

Conform datelor DSP Hunedoara, Încidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus în judeţ a fost calculată sâmbătă la 1,59 la mia de locuitori, iar din totalul celor 69 de unităţi administrativ-teritoriale doar 10 au depăşit valoarea de 3 la mia de locuitori, fiind vorba despre localităţi din mediul rural, a informat DSP Hunedoara.