Presa de peste Ocean, în frunte cu Wall Street Journal, au scris despre intenţia celor de la Apple de a lansa o tabletă mai mică, cu un ecran de 8 inch. Românii de la Allview le-a luat-o înainte americanilor şi au lansat pe piaţă  AllDro2 Speed HD, o tabletă de 8 inch care costă doar 800 de lei.

Tableta rulează sistemul de operare Android 4.0 şi are un ecran multitouch HD proporţionat 4:3, un procesor Cortex A8 la 1,2 GHz, două camere foto, memorie flash de 8GB, memorie RAM de 1 GB şi conectivitate la internet prin Wi-Fi şi 3G prin dongle.

Tableta permite vizualizarea filmelor şi a imaginilor la standarde HD şi deschide videoclipuri direct în interiorul paginilor web prin intermediul suportului Flash Player şi HTML 5. Mai mult, printr-un cablu HDMI tableta poate fi conectată la televizor.

Cu o grosime de doar 9,9 mm, noua tableta are un design slim dar robust, partea din spate fiind acoperită de o carcasă de aluminiu. Prin intermediul aplicaţiilor dedicate, a camerei foto şi a conexiunii la Internet, AllDro2 Speed HD realizează apeluri video în condiţii optime. În timpul apelurilor video utilizatorii pot trece de la camera frontală la cea principală de 2 MP pentru a surpinde şi împărtăşi evenimentele din jur.

AllDro2 Speed HD este disponibilă în alb şi neagru la preţul de 799 lei.

Braşovenii de la Allview au vândut peste 15.000 de tablete de la lansarea gamei AllDro în decembrie 2010 până în prezent. Raportat la estimările specialiştilor din piaţa IT din România, acest număr de unităţi reprezintă o cotă de piaţă de aproximativ 17% pe acest segment.