Dezvăluiri fără precedent ale unui ministru din Guvernul Orban. Suntem furați la facturi. O spune șeful interimar de la Economie, Virgil Popescu. Acesta o somează pe Gabriela Firea și îi transmite să răspundă de ce plătesc bucureştenii 495,51 lei pe gigacalorie, când ELCEN o vinde cu 196 lei.

Suntem furați la facturi

Ministrul interimar al Economiei este în război total cu primarul Capitalei. „Din seria ce se întâmplă cu banii care sunt administraţi de primarul general al Capitalei: Doamna Gabriela Firea are obligaţia să răspundă la o întrebare vitală: de ce plătesc bucureştenii 495,51 lei pe Gigacalorie deşi, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN? Răspunsul cu siguranţă va fi unul revelator!”, afirmă ministrul.

Dar asta nu e tot. Ministrul mai spune că din subvenţia la căldură, Primăria acoperă de fapt pierderile de pe reţeaua avariată. „Oare nu cumva din aşa zisa subvenţie, pe care spune că o plăteşte pentru cetăţenii ”din blocurile vechi de apartamente, care nu şi-au permis financiar să se mute în blocuri noi sau în zonele rezidenţiale din judeţul Ilfov”, acoperă de fapt şi pierderile de pe reţeaua avariată, pe care nu a fost în stare să o modernizeze?!? Nu este o noutate pentru nimeni că sistemul de termoficare din Bucureşti, aflat în grija Primăriei Municipiului Bucureşti, este în prag de colaps, că ţevile sunt vechi şi ruginite, iar pierderile de apă caldă pe reţea sunt imense. Dar primarul Capitalei, doamna Firea, în loc să prezinte soluţii aruncă cu acuzaţii nefondate! Ce se întâmplă cu suma de 299,51 lei?!?! Ce acoperiţi de fapt cu această sumă? Cred că bucureştenii au dreptul să afle aceste informaţii!”, arată Popescu, anunță adevarul.ro.

Popescu mai spune că a discutat cu cei de la BERD despre posibilitatea unor împrumuturi pentru a moderniza ELCEN, dar şi reţeaua de termoficare din Bucureşti, pentru o soluţie integrată, eficientă cu costuri mai mici pentru bucureşteni.