Așa reiese din datele prezentate de agenție de turism online Vola.ro. Raportat la anul 2016, numărul biletelor de avion și al city break-urilor rezervate pentru ”luna iubirii” a înregistrat o creștere de 20%. 

”Sejururile sau biletele de avion oferite drept cadou de Valentine’s Day sunt în plină ascensiune. Observăm creșteri de două cifre de la an la an și încercăm să încurajăm această evoluție. Trendul vacanțelor – cadou în această perioadă este încurajat și de reducerile Early Booking, introduse de agențiile de turism și companiile aeriene.” a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro

Cele mai căutate destinații de city break rămân și în această perioadă Londra, Roma, Milano, Barcelona și Paris dar se înregistrează creșteri și pentru destinații precum Catania-Sicilia, Lisabona și Copenhaga. La aceste vacanțe-cadou turiștii optează pentru city break-uri de două persoane, cu durata de 3-4 nopți. Prețurile încep de la 109 euro în cazul Romei, 119 euro la Milano, respectiv 149 euro la Londra.

Trendurile sunt similare și pentru biletele de avion, capitalele europene fiind cele mai căutate destinații pentru cadoul de Ziua Îndrăgostiților. Spre exemplu, un bilet de avion București – Londra pleacă de la 33 euro, pentru Paris de la 41 euro și pentru Barcelona de la 52 euro de persoană, zbor dus-întors.