Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne, astăzi, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a-şi alege preşedintele, pentru următorii cinci ani, dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

La prezidenţialele din 2009 sunt 41 de circumscripţii electorale la nivel judeţean, o circumscripţie la nivelul Capitalei şi una care va reprezenta diaspora, în care au fost organizate 21.706 secţii de votare: 18.053 de secţii permanente, 3.359 de secţii speciale, la care se adaugă 294 de secţii în străinătate. În Bucureşti sunt organizare 34 de secţii de vot speciale, care, la doar o oră de la demararea procesului electoral, au fost luate cu asalt de cei care doresc să voteze. La fel ca în primul tur, s-au format cozi interminabile, şi, la ora transmiterii acestei ştiri, votarea de la Gara de Nord a fost suspendată pentru 10 minute.  

Votul în secţiile speciale va fi supravegheat şi de camere web, care să poată surprinde şi identifica cetăţenii care îşi exercită dreptul de vot, în momentul în care introduc buletinele în urne. Măsură a fost luată pentru ca, în eventualitatea semnalării unor fraude electorale, înregistrările video să poată fi folosite ca probă în instanţă.

 Rămâneţi pe capital.ro pentru a afla cele mai importante ştiri legate de alegerile de azi.