Adrian Câciu, despre consolidarea relațiilor și sprijinului pentru Republica Moldova

România și Republica Moldova își consolidează relațiile bilaterale prin sprijin economic și colaborare strategică. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, s-a întâlnit marți cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Ina Coșeru, președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană.

Discuțiile au vizat sprijinul oferit de România pentru dezvoltarea economică a Moldovei și transformarea acesteia într-un hub pentru reconstrucția Ucrainei.

La întâlnire a participat și Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București, confirmând astfel importanța strategică a dialogului dintre cele două state. Discuțiile s-au concentrat pe mai multe aspecte esențiale:

  • Sprijinul României în dezvoltarea economiei Republicii Moldova.
  • Transformarea Republicii Moldova într-un hub pentru reconstrucția Ucrainei.
  • Menținerea unui dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a asigura un grad ridicat de absorbție al fondurilor disponibile.

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, această întâlnire reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale și evidențiază dedicarea României față de colaborare și progres.

„MIPE este dedicat colaborării şi progresului, iar această întâlnire reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale”, mai transmite ministerul.

adrian caciu
SURSA FOTO: Facebook

Nicolae Ciucă, întrevedere cu Ina Coșeru

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut, de asemenea, o întrevedere cu Ina Coșeru, unde a subliniat necesitatea combaterii dezinformărilor și manipulărilor în contextul alegerilor prezidențiale și a referendumului pentru integrare europeană ce vor avea loc în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, Ciucă a subliniat nivelul excelent al relațiilor de cooperare dintre România și Republica Moldova.

Ciucă a transmis interlocutoarei sale „deplina încredere în eforturile depuse de preşedinta Maia Sandu, de Guvern şi de Parlament pentru îndeplinirea obiectivelor de reformă, dezvoltare şi de confirmare a Republicii Moldova ca partener de încredere la nivel european şi internaţional”.

Președintele Senatului a evidențiat importanța modului profesionist în care autoritățile de la Chișinău au gestionat provocările recente, subliniind că securitatea Republicii Moldova este o prioritate majoră pentru România și esențială în contextul regional, fiind strâns legată de securitatea Ucrainei.

Nicolae Ciucă a asigurat-o pe interlocutoarea sa că „România va continua să ofere sprijin în vederea consolidării rezilienţei Republicii Moldova, oferind asistenţă complexă, transfer de expertiză şi instruire în diverse domenii, cum ar fi securitatea cibernetică, gestionarea situaţiilor de urgenţă, prevenirea şi combaterea traficului de arme şi a corupţiei”.