Potrivit MDRT, lansarea acestei propuneri a generat comentarii favorabile, propuneri şi recomandări care au subliniat necesitatea elaborării unui astfel de document.

În cadrul evenimentului au fost analizate atât actuala dezvoltare a turismului pe plan mondial cât şi perspectivele de dezvoltare până în 2030. Participanţii au făcut o serie de propuneri care au vizat în principal identificarea celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea industriei de turism pe plan mondial, precum şi măsuri pentru prevenirea în cel mai eficient mod şi reducerea la maximum a efectelor catastrofelor naturale asupra acestui sector.

O delegaţie a MDRT a reprezentat România la cea de-a 90-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, care se desfăşoară la Mombasa (Kenya), în perioada 19-21 iunie 2011.

Consiliul Executiv reprezintă organul de conducere al OMT, fiind constituit din state membre cu drepturi depline, care se reunesc cel puţin de două ori pe an şi care coordonează activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile adunărilor generale ale OMT. Pentru anul 2011, preşedinţia Consiliului Executiv al OMT este deţinută de Italia, iar vicepreşedinţia de Kenya şi România. La această sesiune au participat atât statele membre cu drepturi depline în cadrul OMT, cât şi state afiliate la organizaţie.
SURSA: Agerpres