Reuşită pentru inginerii din România: aceştia sunt implicaţi în crearea unui nou tip de elicopter, care va fi cel mai rapid din lume, la o viteză de 400 km/h.

Parteneriat public-privat între Comisia Europeană și industria aeronautică din Europa

Conceptul noului elicopter cu aripi se numeşte Racer, iar fuselajul aparatului de zbor a fost fabricat în ţara noastră. El urmează să fie livrat săptămână viitoare în Germania, iar apoi va ajunge în Franţa, pentru finalizarea asamblării. Primul zbor al elicopterului va avea loc în 2022.

Construcţia elicopterului a început în urmă cu 4 ani, iar proiectul a costat în total 8,5 milioane de euro. Banii au venit prin programul Horizon 2020 în cadrul unui parteneriat public-privat între Comisia Europeană și industria aeronautică din Europa.

Peste 9.300 de ore au fost necesare pentru a realiza fuselajul pentru Racer. O echipă formată din 30 de designeri au lucrat zi și noapte pentru a crea acest concept nou de elicopter, care va putea atinge 400 hm/h, relatează Digi24. Viteza va fi astfel cu 50% mai mare decât a celui mai performant elicopter din prezent. Aparatul va fi cel mai silențios și economic elicopter din lume, susţine echipa care l-a creat.

“Conceptul nou constă în aceste aripi și a celor două elici propulsoare din lateral”

“A fost o șansă unică, nu doar pentru mine, dar și pentru foarte mulți colegi de-ai mei, mai ales tineri, să participăm la crearea unei noi aeronave. Conceptul nou constă în aceste aripi și a celor două elici propulsoare din lateral, care îi vor da o viteză mai mare decât un elicopter convențional.

Este o senzație unică, pentru că, noi ca proiectanți, facem totul pe calculator. Nu putem să-l atingem. Putem doar să-l vizualizăm. În schimb, în momentul în care atingi lucrurile, e ceva deosebit”, spune Adrian Guz, proiectant fuselaj.

Ministrul român al Economiei, Claudiu Năsui, se bucură că România poate face parte acum din inovaţia la nivel european: “Ce este revoluționar la această aeronavă este că ea încearcă să facă podul între elicoptere și avioane. Nu este nici elicopter. E mai rapidă decât elicopterele.

Nu e nici avion, e mai manevrabilă decât avionul. Iată că putem să facem inovație la nivel european și România poate să facă parte din această inovație.”

Va permite misiuni rapide de transport medicalizat pentru pacienți și misiuni de salvare salvamont la distanțe mari

Albert Arnau, inginer cercetare-dezvoltare Romaero, arată că aeronava va permite misiuni de salvare mult mai rapide decât în prezent: “În fuselaj folosim în principal o structură interioară din aluminiu, în principal, chiar și dacă avem niște piese din inox, dar și piese din titan, iar pe exterior este material compozit, fibră de carbon, fibră de sticlă și alte materiale auxiliare ca sa îi confere rezistența structurală. Elicopterul e un demonstrator, fiind proiect de cercetare.

Este un aparat care trebuie să dovedească că este capabil să facă anumite misiuni. Aceste misiuni sunt în principal de transport medicalizat pentru pacienți și misiunile de salvare salvamont la distanțe mari. Elicopterul având un avantaj în viteza lui, permite misiuni de salvare mult mai rapide decât ce există acum pe piață.”