Un șofer a avut parte de o sperietură la Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin. Un şarpe a pătruns în interiorul autoturismului său, iar șoferul a chemat imediat jandarmii pentru ajutor.

Jandarmii au sosit imediat după solicitarea făcută de șofer

Inspectoratul de Jandarmi Caraş-Severin a oferit mai multe informații. Potrivit unui comunicat, jandarmii montani din cadrul Postului Băile Herculane au intervenit luni, 20 mai, în urma unui apel de urgenţă la 112, prin care s-a solicitat ajutorul pentru îndepărtarea unui şarpe care a pătruns într-un autoturism.

În urma sesizării, echipajul de intervenţie a ajuns imediat la faţa locului şi a reuşit să extragă şarpele în siguranţă.

Ulterior, reptila a fost eliberată în mediul său natural, fără a prezenta niciun pericol pentru cetăţeni.

În aceeași zi, jandarmii din Constanța au răspuns unui apel la numărul unic de urgenţă 112.

Acesta semnala prezenţa unui şarpe într-un perete de rigips al unei case din localitatea Ivrinezu.

Echipajul de intervenţie al jandarmeriei a ajuns de urgenţă la locația respectivă. Ulterior, a reuşit să extragă şarpele din peretele în care se instalase.

Reptila a fost eliberată în mediul său natural.

De asemenea, jandarmii au făcut şi unele recomandări celor care întâlnesc şerpi sau alte animale sălbatice.

„Recomandăm cetăţenilor să solicite sprijinul jandarmilor în astfel de situaţii şi să nu încerce să intervină singuri. Manipularea necorespunzătoare a şerpilor sau a altor animale sălbatice poate duce la incidente neplăcute. Pentru urgenţe similare sau alte situaţii ce necesită ajutorul nostru, vă rugăm să apelaţi numărul de urgenţă 112”, au transmis jandarmii.

Jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea unui șarpe din scara unui bloc din Târgu-Jiu

Jandarmii au intervenit și pentru îndepărtarea unui șarpe semnalat în scara unui bloc de locuințe pe strada Republicii din municipiul Târgu-Jiu. De această dată, reptila avea 70- 80 cm lungime.

Jandarmii gorjeni au utilizat un dispozitiv specific pentru îndepărtarea acesteia și eliberarea în mediul natural.

„În urma unui apel la numărul de urgență 112, o persoană a solicitat sprijin pentru îndepărtarea unui șarpe care a intrat în scara blocului. În urma primirii apelului, un echipaj de jandarmerie a ajuns imediat la fața locului și a reușit să prindă șarpele de 70- 80 cm lungime, utilizând un dispozitiv specific. Ulterior, acesta a fost eliberat în mediu natural. Recomandăm în astfel de situații să se solicite sprijinul autorităților prin numărul de urgență 112”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.