Scăderi mai mari decât în România au fost înregistrate doar în Slovenia (minus 11,9%), Ungaria (minus 5,5%) şi Germania (minus 4,5%). Potrivit datelor disponibile în prezent, şase state membre au înregistrat o creştere a lucrărilor de construcţii în luna iunie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în şapte state membre lucrările de construcţii au scăzut de la o lună la alta.

În ritm anual, în luna iunie 2011 comparativ cu luna iunie 2010, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 11,3% în zona euro şi cu 8,1% în Uniunea Europeană. Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în zece state membre (inclusiv în România) şi a crescut în patru state membre. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Spania (minus 43,7%), Slovenia (minus 35,9%), Ungaria (minus 13,9%) şi România (minus 10%).

Potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2010, ca serie brută, cu 5,0%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7%. Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2011, comparativ cu luna mai 2011, a înregistrat o scădere cu 1,3%.
SURSA: Agerpres