Astfel, în luna octombrie, cele mai mari creşteri în ritm anual ale producţiei industriale din UE au fost înregistrate în Irlanda (38,8%), România şi Slovenia, ambele cu câte 3,9%.

Conform Eurostat, creşterea producţiei industriale în UE a fost stimulată de majorarea producţiei de bunuri de uz curent (2,8%), bunuri de folosinţă îndelungată (1,8%), bunuri de capital (1,7%) şi bunuri intermediare (0,1%). Industria energetică a scăzut cu 2,0%.

În luna octombrie 2014 comparativ cu luna septembrie 2014, producţia industrială a înregistrat o creştere sub aşteptări, de 0,1%, atât în Uniunea Europeană, cât şi în zona euro. Cele mai mari ritmuri de creştere în UE s-au consemnat în Irlanda (9,0%), Lituania (5,0%) şi Grecia (2,5%).

În cazul României, producţia industrială a crescut cu 0,5% în octombrie 2014, comparativ cu luna precedentă. În ceea ce priveşte principalele economii din zona euro, producţia industrială a stagnat în Germania şi a scăzut în Franţa, Spania şi Italia.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, în luna octombrie 2014, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,5% faţă de luna precedentă, în timp ce faţă de luna corespunzătoare din anul 2013 a urcat cu 3,0%.AGERPRES